Visokogas d.o.o.

Visokogas d.o.o.

Novosti

Dežurni telefon: 061/189-790

Kako postati korisnik?

Da bi ste postali naš korisnik, potrebno je da provjerite mogućnost priključenja Vašeg objekta na gasni sistem općine Visoko, pa ako postoji tehnička mogućnost priključenja, potrebno je da sa distributerom JP Visoko Ekoenergija sklopite Ugovor o priključku i Ugovor o isporuci i korištenju gasa, te izmirite finansijske obaveze.

Poslije izmirenja finansijskih obaveza, investitor se upućuje na izradu Projekta unutrašnje gasne instalacije... opširnije.

Prirodni gas - sigurno gorivo

Na osnovu pokazatelja iz mnogih razvijenih zemalja, kod kojih je prirodni gas jedan od osnovnih izvora energije, nesreće prouzrokovane gasom zauzimaju jedno od posljednjih mjesta, zajedno sa nesrećama prouzrokovanim udarom groma. Procentualno, to je mnogo manje od broja nesreća kojima je uzrok električna energija, koje se i pored toga, nikada nećemo odreći. To se odnosi na potrošače koji pažljivo rukuju instalacijama. Sigurna upotreba se ostvaruje pravilnim... opširnije.

Šta je to gasna instalacija?

1 gasovodom, 2 kućnim priključkom i 3 lulom dovodimo gas do vašeg objekta i redovno kontrolišemo ispravnost i nepropusnost. Na trasi kućnog priključka nije dopušteno izvoditi iskope, gradnju objekata, skladištenje, te sađenje drveća. Ako uočite bilo kakvo oštećenje, propuštanje na ventilima, propuštanje na mjerno regulacionom setu kao i ostale nedostatke, molimo Vas da odmah obavijestite Visokogas.

4 Ventili služe za... opširnije.
Visokogas d.o.o.

Odličan rezultat našeg radnika

U organizaciji Samostalnog sindikata komunalne privrede u Federaciji Bosne i Hercegovine, od 10. do 13.09.2015. godine u Neumu je organizovana manifestacija takmičarskog karaktera “KOMUNALIJADA 2015“.

Na Komunalijadi je učestvovalo 45 firmi iz Federacije BiH. Učešće na Komunalijadi je uzela i firma Visoko Ekoenergija d.o.o. Visoko.

Na takmičenju u disciplini ELEKTROFUZIJSKO ZAVARIVANJE učestvovala su tri naša uposlenika :  Ibrahim Odobašić, Mirza Žerić i Ramiz Skopljak.

U veoma jakoj konkurenciji Mirza Žerić je osvojio prvo mjesto u elektrofuzijskom zavarivanju. Treba napomenuti da su u komisiji bili eminentni majstori firme „Aliaxsi“ iz Austrije koji su bodovali takmičenje, što samoj nagradi daje dodatnu važnost.

Gosti iz Austrije su bili prijatno iznenađeni znanjem naših majstora, a pogotovo kada su dobili informaciju da je Visoko Ekoenergija pionir elektrofuzijskog zavarivanja i korištenja PEHD cijevi u Bosni i Hercegovini, jer se ovakvom vrstom zavarivanja koristi od 1998. godine.

Pored diplome, pehara i novčane nagrade Mirza Žerić je dobio i Međunarodni Certifikat pomenute firme sa titulom “samostalnog elektrofuzijskog zavarivača“.